Abonnement of prepaid simkaart?

0
139

Ruim 75% van de Nederlanders gebruikt of heeft een smartphone. Veel Nederlanders hebben bij hun smartphone een abonnement maar er is ook een andere mogelijkheid een prepaid simkaart. In dit artikel worden een aantal nadelen van beide opties onder elkaar gezet.

Abonnement

Een abonnement met telefoon is het meest gekozen bij smartphones. Bij dit soort abonnementen kun je een maandelijks bedrag betalen voor je telefoon en je abonnement zodat je niet in een keer veel geld hoeft te betalen. Een andere variant hiervan is een sim-only abonnement, bij dit abonnement betaal je per maand alleen voor het abonnement en koop je een telefoon los. De mensen die hiervoor kiezen doen dit vaak omdat ze dan zeker weten dat ze een telefoon hebben, wanneer je voor een abonnement kiest met telefoon is de telefoon pas officieel van jou na 2 jaar.

Prepaid simkaart

Prepaid simkaartenworden tegenwoordig steeds meer gebruikt. Het idee van een prepaidkaart is dat je kunt bellen en internetten zonder abonnementskosten, je koopt namelijk een prepaidkaart waarop je beltegoed moet zetten. Wanneer dit tegoed op is kun je niet meer gebruik maken van diensten zoals bellen en data gebruikt tot dat je het tegoed op je kaart weer opwaardeert. Hiermee voorkom je onverwachte kosten doordat je over je abonnement gaat.

Conclusie

De conclusie is dat geen van deze per se beter is, de keuze tussen deze 2 opties is erg persoonsbonden. Vind je het fijn om maandelijks een bepaald bedrag te betalen of betaal je liever voor de MB’s die je gebruikt. Het voordeel van een abonnement is dat je geen zorgen hoeft te maken over dat je nog je kaart moet opwaarderen, maar het voordeel van een prepaidkaart is dat je ook daadwerkelijk betaald voor het aantal belminuten en MB’s dat je gebruikt. Zet dus voor jezelf op een rijtje wat je fijn vindt en maak op basis daarvan je keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in