Home Blog

Hoog dataverbruik op je smartphone? Zo los je dat op!

We kunnen onze smartphones eigenlijk niet meer wegdenken uit het gewone leven. Het lijkt steeds vaker alsof onze telefoontjes aan ons vast zitten. Zonder voelt het gewoon heel kaal. Handig om even een berichtje te sturen, social media te checken, het nieuws te kijken of misschien zelfs wel even een stukje van je favoriete serie te kijken. Zelfs tv kijken via internet op je smartphone is helemaal niet gek meer. Net zoals dat thuis op de televisies steeds vaker wordt gedaan.

Het gevolg van het gebruik van internet is echter wel dat je buitenshuis al snel veel data verbruikt. Voordat je het weet, betaal je meer dan je verwacht had of zit je de rest van de maand vast aan zeer traag of zelfs helemaal geen internet meer wanneer je van huis bent. Tijd om hier verandering in te brengen. Hoog dataverbruik op je smartphone is gelukkig op te lossen. Met de volgende tips kun je dit verminderen.

Pas op met Netflix

Veel mensen kijken Netflix ook via hun smartphone. Geen enkel probleem wanneer je gewoon van het internet abonnement thuis gebruik kunt maken. Echter, als je onderweg bent kan dit al snel je dataverbruik omhoog gooien. Om te kunnen Netflixen heb je nou eenmaal internet nodig en na een aflevering van twintig tot zestig minuten ben je al snel door al je data heen. Zonde! Je kunt gelukkig via je telefoon instellen dat deze streamingdienst enkel gebruik mag maken van het internet als er een wifi verbinding is. Zo voorkom je een torenhoog verbruik.

Dataverbruik verminderen met WhatsApp

Over het algemeen hoef je je geen zorgen te maken over je dataverbruik als je een keer een WhatsApp bericht opent of verstuurt. Echter, als je elke maand toch weer over je bundel zit, kan het verstandig zijn om hier toch ook eens naar te kijken. Er zijn verschillende manieren waarop WhatsApp namelijk meer data verbruikt dan je had gewild of had verwacht. Bijvoorbeeld door het uploaden van foto’s, films of spraakberichten. Je kunt gelukkig via de instellingen bij WhatsApp er voor kiezen dat deze dingen niet meer worden geüpload als je van data gebruik maakt. Enkel bij een goede wifi verbinding. Op die manier is de kans nog maar heel klein dat je door Whatsapp echt over je bundel heen gaat.

Social media

Bijna iedereen zit tegenwoordig op social media. Sommige mensen hebben zelfs meerdere kanalen. Als je onderweg bent of ergens staat te wachten is het dan ook helemaal aantrekkelijk om even je social media te checken. Kijken wat je vrienden of familie aan het doen zijn of even zelf iets posten. Dat lijkt heel onschuldig. Je kunt echter best wat data verbruiken met social media alleen. Je kunt het heel rigoureus aanpakken en aanpassen dat je enkel Instagram of Facebook kunt uploaden als je een wifi verbinding hebt, maar je kunt ook op je telefoon aangeven dat je minder mobiel data wil verbruiken bij dergelijke apps. Op die manier werken de apps iets minder snel, maar verbruik je wel een stuk minder data. 

Een kapotte iPhone: repareren en verkopen of gewoon weggooien?

Je telefoon valt op de tegels en je scherm is gebarsten. Of je homeknop werkt niet meer. Een iPhone is een goede smartphone, maar zeker niet onverwoestbaar. Wat doe je als je iPhone kapotgaat? Ga je deze nog repareren en eventueel verkopen of gooi je hem weg? In dit artikel bespreken we alle zaken die je hierbij in overweging moet nemen.  

Kosten iPhone reparatie

Veel reparaties laat je eenvoudig uitvoeren door een specialistische reparateur. Ze vervangen individuele onderdelen zodat je iPhone weer goed werkt. Hiermee wordt de levensduur van je iPhone verlengd. Je bespaart het geld wat je anders zou uitgeven aan een nieuwe telefoon en bent ook nog eens duurzaam bezig. Daarnaast behoud je je garantie en weet je zeker dat je reparatie goed wordt uitgevoerd.  

Natuurlijk is het wel belangrijk om na te denken over de kosten voor een iPhone reparatie. Als er veel onderdelen aan je iPhone stuk zijn ben je veel geld kwijt. Dan is het misschien beter om een hele nieuwe iPhone te kopen. 

Verkoopprijs

Wil je een nieuwe iPhone kopen? Misschien is er een nieuwer en beter model op de markt. Verkoop dan je oude iPhone. Is je iPhone erg stuk en kan dit niet gerepareerd worden? Dan kun je de iPhone verkopen aan een bedrijf of handelaar die de onderdelen weer gebruikt. Zo wordt je telefoon opnieuw gebruikt. Dit is een stuk milieuvriendelijker dan dat je deze gewoon weggooit.  

Heeft je iPhone een klein mankement? Dan kun je dit vermelden als je hem verkoopt. Je kunt dit ook zelf laten repareren, maar maak altijd een goede afweging tussen de verkoopprijs en de kosten van de reparatie.  

Privacy

Privacy is erg belangrijk. Let daarom op dat je de iPhone reset voor je hem verkoopt. Zet deze terug naar de fabrieksinstellingen. Zo weet je zeker dat jouw gegevens niet meer op de telefoon staan en is je privacy beschermd.  

Lukt het niet om je iPhone te resetten, omdat deze helemaal niet meer werkt? Dan is het misschien beter om deze gewoon weg te gooien. Gooi deze dan niet bij het restafval, maar lever hem in op een speciale inzamelplaats voor elektrische apparatuur.

Voor welk type printer kies jij?

Ben jij aan het zoeken naar een printer voor thuis, omdat je bijvoorbeeld een bedrijf aan huis hebt of omdat je thuis werkt? Er zijn verschillende typen printers waar je uit kunt kiezen. Zoveel keuze kan verwarrend zijn. Daarom lees je in dit artikel de voordelen en nadelen van verschillende soorten printers. Na het lezen van deze tekst weet jij zeker dat je geen miskoop doet. 

Een inkjetprinter

De refurbished inkjetprinter spuit kleine druppels inkt in een patroon op een pagina en kan hierdoor een hoge kwaliteit afdrukken maken. Wanneer je dus vaak afbeeldingen of dingen in kleur wilt afdrukken, is de inkjetprinter de beste keuze. Ook wanneer je niet vaak iets print, is een inkjet printer een goede keuze. Ze zijn goedkoper in aanschaf dan laserprinters en verbruiken ook nog eens minder stroom. Wel is de inkt die voor deze printer duurder en moeten de cartridges vaak vervangen worden. De printers zijn niet heel snel, hoewel de snelheid per model kan verschillen. 

All-in-one wifi printer

Als je ook dingen moet kunnen scannen en kopiëren, kun je voor een all-in-one inkjetprinter gaan. Een fijne bijzaak is dat all-in-one-printers kunnen meestal via wifi afdrukken. Dit geeft je de mogelijkheid om opdrachten naar de printer te sturen zonder dat er een kabel verbonden hoeft te zijn met de printer. Dat maakt het printen een stuk flexibeler. 

Een laserprinter

Als je van plan bent veel te printen omdat je leraar of zzp’er bent, is het slim om voor een laserprinter te kiezen. Dit type printer is snel. De meeste modellen laserprinters printen met gemak 25 pagina’s per minuut. Dit is dus een stuk sneller dan bij een inkjetprinter. Een laserprinter gebruikt geen inkt, maar is een toners printer. Een toner zorgt ervoor dat afdruk poeder op de pagina’s ‘gesmolten’ wordt. Hierdoor verbruikt een laserprinter redelijk veel elektriciteit. Een toner is minder duur dan inkt, maar is minder makkelijk te gebruiken voor kleurenafdrukken. De resolutie van afdrukken van een laserprinter is relatief laag.

Waarom een walkie talkie kopen? De voordelen lees je hier

In Nederland kent iedereen wel de term walkie talkie. Het apparaat waarmee je gemakkelijk van het ene persoon naar het andere persoon kunt communiceren. Een walkie talkie kopen kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Over het algemeen wordt het apparaat zo genoemd als er sprake is van recreatief gebruik, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens de wintersport. Bij professioneel gebruik voor bedrijven of evenementen wordt de walkie talkie meestal portofoon genoemd. Bij een walkie talkie kopen heb je de keus uit allerlei verschillende opties en natuurlijk merken.

Als je kiest voor een walkie talkie kopen dan kun je profiteren van meerdere voordelen. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van een walkie talkie. Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Geen vergunning nodig

Eén van de voordelen is dat er voor een walkie talkie geen vergunning nodig is. Dit is bijvoorbeeld bij een portofoon wel het geval. Dat komt omdat een walkie talkie niet beveiligd is. Iedereen met apparatuur om radiogolven uit te luisteren kan, wanneer ze inschakelen op het kanaal waar jij op zit, meeluisteren met wat er wordt gezegd. Portofoons daarentegen maken gebruik van een beveiligd netwerk. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt door de politie en je kunt je vast wel voorstellen waarom het voor hen belangrijk is dat de verbinding veilig is. Wanneer je zelf een portofoon wilt gebruiken moet je hier een vergunning voor aanvragen bij het Agentschap Telecom en bij een walkie talkie is dit dus niet nodig. Bespreek je geen gevoelige dingen, maar wil je bijvoorbeeld gewoon je survival run goed kunnen managen, dan is een walkie talkie een hele goede optie.

Voordelige prijs

Prijs speelt vaak ook een rol bij de aanschaf van dingen. De prijs van een walkie talkie is bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan die van een portofoon. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken dat een portofoon voor professioneel gebruikt wordt en een walkie talkie niet tot zelden. Een portofoon heeft meer functies die ook zorgen voor een meerprijs. Alleen als er een budget is waar je rekening mee moet houden en gevoelige informatie delen is niet van toepassing dan kun je dus heel goed kiezen voor een walkie talkie. Zeker gezien het prijs voordeel.

Geschikt voor vele branches

Tot slot natuurlijk het grote voordeel dat de gebruiker ervaart. In veel branches worden walkie talkies of portofoons gebruikt als communicatiemiddel. De walkie talkie kent een lange geschiedenis, maar dit communicatiemiddel is verre van ouderwets. Consumenten hebben de walkie talkie herontdekt, naast bedrijfshulpverleners, reddingswerkers, beveiligers en paramilitairen, die met name de professionele portofoons gebruiken. Naast branches is de walkie talkie ook heel erg populair onder de skiërs die graag contact willen houden op de piste. Dit is namelijk goedkoper dan met een mobiele telefoon bellen. De mogelijkheden en doeleinden wat betreft branches is erg ruim. Dit zorgt voor een groot voordeel, waarbij de walkie talkie verschillende mensen en bedrijven kan helpen met de communicatie. Je weet nu de belangrijkste voordelen van een walkie talkie. Wil jij al graag een walkie talkie kopen?

In 4 stappen je nieuwe telefoon selecteren

Yes, het is weer zo ver. Je gaat een nieuwe telefoon uitzoeken. Altijd leuk en genoeg te kiezen. Het kost natuurlijk wel een flinke duit, maar dan heb je als het goed is ook wat. Maar dan moet je nog gaan kiezen in het land van telefoonaanbieders. We nemen je mee in een paar stappen om over na te denken, zodat jij eenvoudig de beste keuze maakt.

Nieuw of refurbished

Dit is een belangrijke afweging om te maken. Er is tegenwoordig zoveel keuze en hoge kwaliteit refurbished toestellen, dat je bijna geen verschil merkt met een nieuwe. Als je bijvoorbeeld een refurbished Iphone 11 kiest, bespaart dat je een flink bedrag ten opzichte van een nieuwe. 

Refurbished betekent letterlijk gereviseerd en is daarom wel tweedehands. Maar binnen de refurbished toestellen heb je vaak nog diverse kwaliteitsstaffels. Tweedehands betekent dus niet afgeleefd. Toestellen worden grondig getest, gecontroleerd en gereinigd zodat dit weer als nieuw aanvoelt. Een afweging van prijs en gevoel dus.

Los toestel of met abonnement

Wil je alleen een nieuw toestel of heeft je abonnement ook een update nodig?

Een los toestel kost natuurlijk minder geld dan ook een nieuw abonnement. Maar als je toch een nieuw abonnement wilde, krijg je vaak nog wat korting op de aanschaf van een nieuw toestel. Omdat jij je met zo’n abonnement bijvoorbeeld weer voor 2 jaar aan zo’n telecomaanbieder committeert zetten ze daar graag wat tegenover in de vorm van korting op een toestel. Als je toch al een nieuwe abonnement gaat afsluiten is dit dus een mooie gelegenheid voor een leuke besparing zonder per se meer geld uit te hoeven geven.

Apple of Android

Soms wil je even totaal iets anders qua toestel, maar de belangrijke tweedeling is toch wel Apple versus Android. Als jij helemaal op één van deze aanbieder ingesteld bent blijf je daar wellicht bij. Maar wil je toch switchen, dan is dit het moment.

Het oog wil ook wat

Sowieso moet een toestel er mooi uit zien en qua schermgrootte passen bij jouw beoogde gebruik. Daarnaast heb je nog veel afwegingen qua specificaties. Beter en duurder groeit parallel aan elkaar. Maak een lijstje met specs die je echt belangrijk vindt en leg dit naast je budget. Wat kan wel en wat kan niet? Je zult wellicht wat eisen moet schrappen, maar op die manier kom je er vanzelf achter wat echt belangrijk en doorslaggevend is.

Deze technologische ontwikkelingen zijn onze toekomst aan het veranderen!

De techniek in jouw oude Iphone voelde op het moment van aanschaf als het modernste van het modernste. Doordat de technologie zich echter zo snel ontwikkeld zal de Iphone van een jaar of 4 oud inmiddels al weer als verouderd voelen. We leven dan ook in een tijd waarin de technologische ontwikkelingen ongekend hard gaan. Hoe de maatschappij er over 10 jaar uitziet kan niemand dan ook voorspellen. De nieuwe technologieën sijpelen langzamerhand onze maatschappij al binnen. In deze blog vertellen we je daarom meer over de technologische ontwikkelingen die nu al begonnen zijn maar over enkele jaren waarschijnlijk het straatbeeld zullen vullen!

Elektrische auto’s

Er zijn in Nederland steeds meer elektrische auto’s op de weg te vinden. Op het geheel van auto’s is het percentage echter nog erg laag. Dit komt mede doordat de technologische ontwikkelingen in elektrische auto’s enorm snel gaan. De Kia EV6 is momenteel een van de modernste auto’s die er te krijgen is, maar over 5 jaar zal de vernieuwde Kia EV6 weer vele malen beter zijn. De verwachting is dan ook dat binnen een jaar of 5 de elektrische auto’s zo goed zijn dat je jezelf tekort doet door te kiezen voor een auto met een traditionele verbrandingsmotor. Om jezelf in te dekken tegen de snelle technologische ontwikkelingen kun je anno 2021 het beste kiezen voor een elektrische leaseauto. Zo rijdt je nu in een Hyundai IONIQ 5 en zodra de nieuwere versie uitkomt ruil je de auto zo weer in voor de modernste versie!

Winkels zonder personeel

Het kopen van producten is tot nu toe een activiteit waar over het algemeen een medewerker bij komt kijken. Er wordt al volop geëxperimenteerd met mogelijkheden om de hoeveelheid personeel in een winkel te beperken, maar winkels zonder enig personeel zijn er nog bijna niet. Toch zal het niet lang duren voordat dit grootschalig wordt geïmplementeerd. Voor winkelketens is dit namelijk een enorme kostenbesparing. Of alle winkels op den duur personeel loos zijn is nog maar de vraag. Dit komt doordat veel mensen tijdens het winkelen ook genieten van het sociale aspect dat hierbij komt kijken. De interactie tussen medewerker en klant gaat in een personeel loze winkel natuurlijk volledig verloren.

Tips voor het verkopen van je iPhone

Heb je nog een oude iPhone liggen, of ben je voornemens een nieuw abonnement af te sluiten voor de nieuwste smartphone van Apple? In beide gevallen loont het om dit oude toestel te verkopen. Het maakt de aanschaf van een volgende telefoon goedkoper. Je kunt de iPhone aanbieden aan particulieren, maar deze ook inleveren bij Apple zelf. Apple biedt je voor een werkende iPhone een cadeaubon aan, welke je in de Apple Store uit kunt geven aan apparaten en accessoires. Op de website van Apple kun je alvast bekijken hoeveel je voor je iPhone krijgt.  

In dit artikel vind je verschillende handige tips, die je helpen bij de verkoop van een iPhone. Over het algemeen geldt dat een verkoop via een particulier je het meeste oplevert. Na verkoop een nieuw sim only abonnement afsluiten? Profiteer via de website van IkVergelijkOnline van hoge korting!

Tip 1: maak altijd een back-up van je toestel

Bij de verkoop van een iPhone is het belangrijk om een back-up van de inhoud hiervan te maken. De back-up kun je op een later moment op je nieuwe telefoon zetten. Daarbij heb je zo altijd nog de beschikking over foto’s of bijvoorbeeld gesprekken met anderen. Nadat je de back-up gemaakt hebt, kun je de iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Controleer altijd of dit gelukt is. De back-up wordt normaliter opgeslagen in je iCloud-account.

Tip 2: haal een simkaart uit je telefoon

De kans is groot dat er nog een fysieke simkaart in je iPhone zit. Vergeet deze niet uit het toestel te halen, als je het toestel te koop aanbiedt. Het voordeel wat de iPhone je in dit geval biedt is dat je geen losse geheugenkaartjes in het toestel kunt stoppen. Iets wat bij de modellen van Samsung nog wel mogelijk is. Vaak vergeet men het geheugenkaartje uit de telefoon te halen bij de verkoop hiervan. Het maakt dat een koper mogelijk bij je foto’s of contacten kan komen.

Oude telefoon verkopen of houden met sim only?

Een oude telefoon verkopen is altijd beter dan je telefoon te laten slingeren of weg te gooien. Al te vaak blijft een oude of defecte telefoon gewoon in een lade liggen. Je oude telefoon is geld waard. Je doet er niets meer mee en tenslotte belanden ze bij het huisvuil. Dus je oude mobiel verkopen of laten recycleren is een goede zaak.

Voordelig verlengen met een 4-in-1 pakket

Je hoeft natuurlijk je oude telefoon niet te verkopen. Zeker de nieuwe iPhones zoals de iPhone 7, 8, 9, 10 en XR zijn meestal nog meer dan prima. De noodzaak om je abonnement te verlengen en een nieuw toestel te nemen is een stuk minder groot dan vroeger. Wil je besparen? Behoud dan je telefoon en kies voor een goedkoop sim-only abonnement. Bij providers als KPN en T-Mobile profiteer je dan ook nog eens van extra combinatievoordeel.

Is je telefoon erg oud, zorg dan voor duurzame verwijdering

Maar is er nog ruimte voor verbetering? “Ongetwijfeld, want amper een klein aantal van alle oude telefoons worden gerecycled. In Nederland kan je perfect je oude telefoon inleveren bij een aanbieder die er ook nog een leuke som geld voor geeft. Op deze manier komen de oude mobieltjes niet in het milieu terecht. Als je bedenkt hoe snel je niet overgaat tot de aankoop van een nieuwe iPhone of HTC, dan kan je deze natuurlijk verkopen voor een mooie prijs.

Het recyclen van een telefoon, hoe gaat dat?

Je oude telefoon wordt door gespecialiseerde bedrijven volledig ontmantelt en alle componenten worden selectief gescheiden. Deze kunnen hergebruikt worden om nieuwe onderdelen mee te vervaardigen.

Dus je oude telefoon verkopen heeft alleen maar voordelen en dit helpt om de natuur minder te belasten. Dit is milieubewust handelen, het is goed voor de natuur en goed voor je portemonnee. In plaats van je oude telefoon weg te gooien, is het dus ook mogelijk om een oude telefoon in te leveren voor geld of korting op je volgende aankoop. Je oude telefoon inleveren voor een mooie prijs is dus de boodschap!

Hoe kan ik mijn oude telefoon inleveren ?

Het is vrij simpel en het gaat snel…

  • Je maakt een keuze uit een van de aanbieders om je oude mobiel in te leveren.
  • Klik op het logo van de aanbieder en ga door naar de website.
  • Hier vul je het merk of type van de oude telefoon in.
  • Onmiddellijk ontdek je de waarde van je mobiele telefoon.
  • Je telefoon verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest!
  • Ga je akkoord met de aangegeven prijs dan ontvang je binnen 2 werkdagen een envelop.
  • Wis alle gegevens op je oude mobiele telefoon
  • Stuur je oude mobiel kosteloos in deze envelop terug naar de aanbieder.
  • Na een controle door de aanbieder of de oude telefoon nog werkt zal na een paar dagen het vastgestelde bedrag overgemaakt worden op jouw rekening.

Snel, gemakkelijk en je krijgt een deel van je geld terug. Je krijgt er niet alleen geld voor, het draagt ook nog eens bij tot een beter milieu. Het hergebruiken of recycleren scheelt een berg afval en is goed voor het milieu. Zo draag je bij tot een gezonde natuur waar wij allemaal van kunnen profiteren.

Veilig en betrouwbaar telefoneren met NuCall

Bij NuCall kunt u terecht voor vaste telefonie, mobiele telefonie en uiteraard voor internet. Bij ons is het doel om altijd en overal bereikbaar te zijn zodat u veilig en betrouwbaar kunt bellen. Deze bereikbaarheid willen wij graag ook overdragen aan onze klanten zodat ook zij altijd en overal bereikbaar zijn voor hun persoon en consumenten. Wij willen deze bereikbaarheid mogelijk maken door onze diverse diensten, waaronder VoIP, Mobile, CX en/of nternet. Bekijk de website van Nucall.

NuCall: NuVoIP

Bij NuCall bieden wij NuVoIP aan (ook wel bekend als VoIP). VoIP betekent Voice over IP, oftewel telefoneren door middel van internet. U kunt gebruik maken van deze dienst als u beschikt over een goede internetverbinding zodat u deze kunt inzetten voor het telefoneren met VoIP. Wij hebben drie diverse abonnementen als u graag gebruik wilt gaan maken van VoIP. Zo hebben wij het pakket ‘VoIP complete’. Als u kiest voor dit pakket, heeft een telefooncentrale die volledig toekomstvast is. Wij monitoren alles zodat u altijd en overal bereikbaar bent én blijft. Ook profiteert u van onze uitgebreide functies zoals een keuzemenu of de integratie met Windows Outlook. Dit pakket is geschikt voor een kleinere onderneming tot gemiddeld 25 personeelsleden. Bent u een middel kleine onderneming? Dan raden wij aan om voor de VoIP Professional te kiezen. Of heeft u juist veel mensen in dienst? Dan kan het VoIP corporate pakket een ware uitkomst zijn voor u.

3CX

3CX is een software waar wij graag gebruik van maken. Deze software kunt u op hetzelfde moment externe gesprekken voeren en dit allemaal binnen één platform, de 3CX. Zo kunt u sneller en effectiever communiceren met uw personeelsleden onderling maar ook met uw consumenten. U kunt met de 3CX videobellen, bellen en bestanden delen allemaal in één vast pakket in één vast platform. Ook bent u niet aan één vaste werkplaats gevonden omdat u overal gebruik kan maken van deze dienst. Hoeveel werknemers u ook heeft en in welke branche u ook werkzaam bent, 3CX is geschikt voor iedere onderneming en is een betaalbare manier om altijd bereikbaar te zijn. Kijk voor alle mogelijkheden op de website van NuCall.

Refurbished laptop, kopen of niet

Refurbished laptop is een aanduiding die is ingeburgerd voor gerenoveerde laptops. Het woord renovatie wordt normaliter voor het opknappen van gebouwen gebruikt. Maar de doelstelling voor elektronica is dezelfde, namelijk een nieuw leven geven. Waar refurbishing in de praktijk op neerkomt, is het herstellen en waar nodig vervangen van onderdelen, opdat het apparaat weer goed bruikbaar wordt. Elektronica gaat vele jaren mee. Fabrikanten vervangen steeds meer de bewegende onderdelen in elektronische apparaten. Hoeveel ronddraaiende volumeknoppen worden er nog gebruikt? In moderne elektronische apparaten komen we ze niet meer tegen.

Wie koopt nieuw

We vervangen elektronische apparaten in het algemeen omdat ze niet meer aan onze wensen voldoen en/of we ze gewoon willen vervangen door wat nieuws. Als je bijvoorbeeld een professionele software-ontwikkelaar bent, dan heb je graag een snelle laptop. De zwaarder wordende ontwikkelgereedschappen dwingt je om met regelmaat je laptop door een nieuwe met meer capaciteit te vervangen. Fabrikanten van laptops spelen daar op in door frequent nieuwe modellen uit te brengen.

Bruikbaarheid

Als iemand zijn laptop vervangt door een nieuwe, dan wil dat helemaal niet zeggen dat de laptop die wordt vervangen niet meer deugt. Voor andere personen kan die nog een zeer bruikbaar apparaat zijn. Veel mensen gebruiken een laptop voor niet veel meer dan sociale media en email, en voor hen geldt niet dat tijd geld is. Met een refurbished laptop kan dan het nodige geld worden bespaard, terwijl die heel goed kan voldoen. De harde schijf, het toetsenbord en beeldscherm zijn de meest kwetsbare componenten. Maar bijvoorbeeld de CPU en het geheugen, wanneer geven die problemen? Elektronische componenten moeten natuurlijk niet nat worden, want dat is vaak fataal.

Wat kopen

Met elke aanschaf van een computer, nieuw of refurbished, zal je goed moeten nadenken over wat niet alleen je huidige behoefte is, maar ook die in de toekomst. Hoeveel programma’s wil je tegelijk open hebben staan? Is er meer opslag nodig? Je koopt ook geen kinderschoenen, opdat het kind er binnen korte tijd uitgroeit. Ook als je behoefte niet wijzigt, dien je te bedenken dat nieuwe versies van programma’s doorgaans steeds zwaarder worden. Gesproken over het besturingssysteem, is het natuurlijk niet handig om nog een computer met Windows XP te kopen. Niet omdat dat niet zou deugen, maar vanwege de ondersteuning van de fabrikant ervan. En programma’s zullen waarschijnlijk er niet mee werken.

Waar kopen

Je kunt natuurlijk een gebruikte laptop van een particulier kopen. Als je die persoon goed kent, dan zal dat wel vertrouwd zijn. Maar anders geldt ‘garantie tot de deur’. Het is wat anders als je een refurbished laptop bij een gespecialiseerd bedrijf met een goede reputatie koopt, zoals Hardwareprins.nl. Dan weet je dat het apparaat grondig is getest en dat het geen onderdelen heeft waarvan het levenseinde nabij is. Het geheugen wordt helemaal opgeschoond en het besturingssysteem wordt opnieuw geïnstalleerd. En je zal voor een korte periode garantie ontvangen.