De voordelen van het verkopen van je oude telefoon

0
71

Ken je dat, je hebt je telefoon inmiddels 1,5 jaar en je weet dat het bijna tijd is voor een nieuwe. Althans, wanneer je niet besluit om je huidige toestel nog even wat langer te blijven gebruiken. Je hebt dan een aantal opties. De eerste optie is je oude toestel bewaren, voor het geval je nieuwe telefoon stuk gaat of je kiest ervoor er nog een paar tientjes of in sommige gevallen zelfs een paar honderd euro voor te krijgen. Waar onze oude telefoons in het verleden vaak ergens in de kast belande, zien we nu steeds vaker dat deze worden verkocht of worden ingeruild op een nieuw toestel.

Waarom bieden veel bedrijven een inruil optie

Steeds meer bedrijven bieden je de mogelijkheid om je oude telefoon in te leveren en daarvoor in ruil korting te krijgen op de aanschaf van een nieuwe. Dit gebeurt overigens niet alleen bij telefoons, maar ook bij wasmachines, drogers en tal van andere apparatuur. Allereerst is het natuurlijk een stukje service naar de klant toe, maar is het ook vooral goed  voor de portemonnee van deze grote bedrijven. Zo worden oude telefoons indien mogelijk volledig opgeknapt en als refurbished toestel op de markt gebracht of worden bepaalde onderdelen gebruikt voor het maken van nieuwe telefoons. Het is dus vanuit verschillende oogpunten voor bedrijven aantrekkelijk om een vergoeding te geven voor het inleveren van je oude telefoon.

Je verdiend geldt met je oude telefoon

Stel je bent al een tijdje op zoek naar een nieuwe telefoon. Dan is de kans vrij groot dat je uitkomt bij één van de populaire vergelijkers Telefoon.nl, voor zowel sim only als abonnementen met toestel. Naast dat je gemakkelijk en overzichtelijk verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken, kun je bijvoorbeeld ook filteren op het inleveren van je oude toestel. Dit geeft je misschien net de financiële ruimte om wel voor die nieuwe iPhone of Samsung te gaan, die je anders aan je neus voorbij had moeten laten gaan. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je telefoon via een andere weg te verkopen en het geld te gebruiken voor iets anders.

Goed voor het milieu

Je zult vast denken, waarom is het verkopen van je oude telefoon eigenlijk goed voor het milieu? Dat is vrij simpel. Doordat je je oude telefoon verkoopt, zal degene die deze van je overneemt, geen nieuw toestel aanschaffen, waardoor de vraag minder wordt. Dit is voor veel grote bedrijven natuurlijk allesbehalve prettig, maar zorgt er wel voor dat de uitstoot en dus de druk op het milieu wordt verminderd. Om ervoor te zorgen dat de grote telefoonmerken geen geld mislopen, kiezen ze er vaak voor om een optie tot in ruil aan te bieden, met korting op je nieuwe toestel. De oude materialen worden gerecycled, wat bijdraagt aan een schoner milieu en ervoor zorgt dat de productiekosten kunnen worden gereduceerd. Het is dus zeker de moeite waard om eens goed na te denken of je je oude telefoon in de kast laat liggen of er nog wat geld voor krijgt en ook direct je steentje bijdraagt aan een schoner milieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in