Een kapotte iPhone: repareren en verkopen of gewoon weggooien?

0
107

Je telefoon valt op de tegels en je scherm is gebarsten. Of je homeknop werkt niet meer. Een iPhone is een goede smartphone, maar zeker niet onverwoestbaar. Wat doe je als je iPhone kapotgaat? Ga je deze nog repareren en eventueel verkopen of gooi je hem weg? In dit artikel bespreken we alle zaken die je hierbij in overweging moet nemen.  

Kosten iPhone reparatie

Veel reparaties laat je eenvoudig uitvoeren door een specialistische reparateur. Ze vervangen individuele onderdelen zodat je iPhone weer goed werkt. Hiermee wordt de levensduur van je iPhone verlengd. Je bespaart het geld wat je anders zou uitgeven aan een nieuwe telefoon en bent ook nog eens duurzaam bezig. Daarnaast behoud je je garantie en weet je zeker dat je reparatie goed wordt uitgevoerd.  

Natuurlijk is het wel belangrijk om na te denken over de kosten voor een iPhone reparatie. Als er veel onderdelen aan je iPhone stuk zijn ben je veel geld kwijt. Dan is het misschien beter om een hele nieuwe iPhone te kopen. 

Verkoopprijs

Wil je een nieuwe iPhone kopen? Misschien is er een nieuwer en beter model op de markt. Verkoop dan je oude iPhone. Is je iPhone erg stuk en kan dit niet gerepareerd worden? Dan kun je de iPhone verkopen aan een bedrijf of handelaar die de onderdelen weer gebruikt. Zo wordt je telefoon opnieuw gebruikt. Dit is een stuk milieuvriendelijker dan dat je deze gewoon weggooit.  

Heeft je iPhone een klein mankement? Dan kun je dit vermelden als je hem verkoopt. Je kunt dit ook zelf laten repareren, maar maak altijd een goede afweging tussen de verkoopprijs en de kosten van de reparatie.  

Privacy

Privacy is erg belangrijk. Let daarom op dat je de iPhone reset voor je hem verkoopt. Zet deze terug naar de fabrieksinstellingen. Zo weet je zeker dat jouw gegevens niet meer op de telefoon staan en is je privacy beschermd.  

Lukt het niet om je iPhone te resetten, omdat deze helemaal niet meer werkt? Dan is het misschien beter om deze gewoon weg te gooien. Gooi deze dan niet bij het restafval, maar lever hem in op een speciale inzamelplaats voor elektrische apparatuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in