In 4 stappen je nieuwe telefoon selecteren

0
92

Yes, het is weer zo ver. Je gaat een nieuwe telefoon uitzoeken. Altijd leuk en genoeg te kiezen. Het kost natuurlijk wel een flinke duit, maar dan heb je als het goed is ook wat. Maar dan moet je nog gaan kiezen in het land van telefoonaanbieders. We nemen je mee in een paar stappen om over na te denken, zodat jij eenvoudig de beste keuze maakt.

Nieuw of refurbished

Dit is een belangrijke afweging om te maken. Er is tegenwoordig zoveel keuze en hoge kwaliteit refurbished toestellen, dat je bijna geen verschil merkt met een nieuwe. Als je bijvoorbeeld een refurbished Iphone 11 kiest, bespaart dat je een flink bedrag ten opzichte van een nieuwe. 

Refurbished betekent letterlijk gereviseerd en is daarom wel tweedehands. Maar binnen de refurbished toestellen heb je vaak nog diverse kwaliteitsstaffels. Tweedehands betekent dus niet afgeleefd. Toestellen worden grondig getest, gecontroleerd en gereinigd zodat dit weer als nieuw aanvoelt. Een afweging van prijs en gevoel dus.

Los toestel of met abonnement

Wil je alleen een nieuw toestel of heeft je abonnement ook een update nodig?

Een los toestel kost natuurlijk minder geld dan ook een nieuw abonnement. Maar als je toch een nieuw abonnement wilde, krijg je vaak nog wat korting op de aanschaf van een nieuw toestel. Omdat jij je met zo’n abonnement bijvoorbeeld weer voor 2 jaar aan zo’n telecomaanbieder committeert zetten ze daar graag wat tegenover in de vorm van korting op een toestel. Als je toch al een nieuwe abonnement gaat afsluiten is dit dus een mooie gelegenheid voor een leuke besparing zonder per se meer geld uit te hoeven geven.

Apple of Android

Soms wil je even totaal iets anders qua toestel, maar de belangrijke tweedeling is toch wel Apple versus Android. Als jij helemaal op één van deze aanbieder ingesteld bent blijf je daar wellicht bij. Maar wil je toch switchen, dan is dit het moment.

Het oog wil ook wat

Sowieso moet een toestel er mooi uit zien en qua schermgrootte passen bij jouw beoogde gebruik. Daarnaast heb je nog veel afwegingen qua specificaties. Beter en duurder groeit parallel aan elkaar. Maak een lijstje met specs die je echt belangrijk vindt en leg dit naast je budget. Wat kan wel en wat kan niet? Je zult wellicht wat eisen moet schrappen, maar op die manier kom je er vanzelf achter wat echt belangrijk en doorslaggevend is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in