Waar moet je op letten bij het verkopen van een oude smartphone?

0
90
iphone 6 verkopen

Vind je dat het tijd wordt voor een nieuw toestel omdat je de oude zat bent? Heel veel smartphonegebruikers kampen met dit soort vragen. Vaak functioneert hun huidige toestel nog volledig, maar willen ze een keer iets anders. Misschien heeft dat te maken met de ontevredenheid van het type toestel of willen ze de allernieuwste versie van de iPhone. Wat de reden ook is, bij de aanschaf van een nieuwe smartphone is het de bedoeling dat de oude wordt verkocht, want deze wordt immers toch niet meer gebruikt. Bij het verkopen van een oude smartphone zijn er wel een aantal zaken waarop je moet letten. Welke zijn dat?

Functionele onderdelen

Bij de verkoop van een toestel controleer je altijd of alles nog goed werkt. Zodra er iets kapot is of er iets aan mankeert is het de bedoeling dat je meld aan de nieuwe eigenaar. Bij een intensief gebruik van de smartphone is de kans groot dat alles een stuk minder wordt dan wanneer je het toestel kocht in de winkel. Denk bijvoorbeeld aan krasjes op her scherm, de batterij die minder snel leeg gaat of knoppen die minder soepel werken. Het is daarom goed om alles te controleren voordat je de smartphone aan een ander verkoopt.

Overzetten van abonnement

Waar je ook aan moet denken bij de verkoop van een smartphone is het overzetten van het abonnement. Waarschijnlijk wil je onder dezelfde voorwaarden van jouw nieuwe toestel gebruik maken. Met een sim only abonnement kan dat heel eenvoudig. Daarbij hoef je alleen bij de sim only provider aan te geven dat je een nieuw toestel hebt en dat je gebruik wil maken van hetzelfde nummer en abonnement. De provider hoeft dit alleen om te zetten en vervolgens staat alles geregistreerd op jouw nieuwe smartphone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in