Oude iPhone klaarmaken voor verkoop

0
121
iphone 5 verkopen

Wanneer je van plan bent je oude toestel te gaan verkopen, kan het handig zijn een aantal dingen te controleren. Je wilt natuurlijk niet dat je mobiel bij verkoop nog altijd vol staat met foto’s en andere persoonlijke data. Hierbij wil je ook dat je de contacten uit je oude toestel gemakkelijk kunt overdragen naar je nieuwe mobieltje. In dit artikel zullen we de stappen die je moet nemen doorlopen.

Back-up van gegevens
Maak om te beginnen een back-up van je documenten en instellingen! Deze back-up kan je vervolgens terugplaatsen op je nieuwe toestel. Het maken van een back-up is gemakkelijk te verwezenlijken via de iCloud.

Uitschakelen van iCloud-diensten
Het is verstandig de verschillende diensten van iCloud uit te schakelen wanneer je deze hebt ingesteld. De iCloud-sleutelhanger bewaard bijvoorbeeld je verschillende wachtwoorden. Het is fijn deze handmatig uit te schakelen om te voorkomen dat je device wordt gekoppeld wanneer je deze hebt verkocht.

Instellingen verwijderen
De koper van het toestel wil de instellingen graag naar eigen wens indelen. Het is hierom handig alle instellingen te wissen. iOS zal alle gegevens van je device verwijderen en je mobiel hierna opnieuw opstarten. Er kan eventueel worden gekozen het toestel zelfs als ‘’nieuw’’ in te stellen.

De SIM-kaart
Wanneer je gebruik maakt van een prepaid simkaart kan deze makkelijk worden verwijderd zonder extra kosten of ongemakken. Je kunt dergelijke SIM-kaarten gemakkelijk in je nieuwe toestel stoppen. Wanneer de SIM-kaart aan een abonnement vast zit wil je deze misschien met het toestel verkopen. Bedenk hierbij wel dat je ook de gegevens van de SIM-kaart zal moeten verwijderen.

Schoonmaak
Nu je toestel van binnen compleet is schoongeveegd kan het verstandig zijn ook de buitenkant op te poetsen. Het is niet netjes wanneer je toestel nog gebruikerssporen en/of vingerafdrukken bevat. Veeg deze er af met een reinigingsdoekje. Op deze manier zal de koper vast en zeker tevreden zijn met de aanschaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in