Tips voor het verkopen van je iPhone

0
121

Heb je nog een oude iPhone liggen, of ben je voornemens een nieuw abonnement af te sluiten voor de nieuwste smartphone van Apple? In beide gevallen loont het om dit oude toestel te verkopen. Het maakt de aanschaf van een volgende telefoon goedkoper. Je kunt de iPhone aanbieden aan particulieren, maar deze ook inleveren bij Apple zelf. Apple biedt je voor een werkende iPhone een cadeaubon aan, welke je in de Apple Store uit kunt geven aan apparaten en accessoires. Op de website van Apple kun je alvast bekijken hoeveel je voor je iPhone krijgt.  

In dit artikel vind je verschillende handige tips, die je helpen bij de verkoop van een iPhone. Over het algemeen geldt dat een verkoop via een particulier je het meeste oplevert. Na verkoop een nieuw sim only abonnement afsluiten? Profiteer via de website van IkVergelijkOnline van hoge korting!

Tip 1: maak altijd een back-up van je toestel

Bij de verkoop van een iPhone is het belangrijk om een back-up van de inhoud hiervan te maken. De back-up kun je op een later moment op je nieuwe telefoon zetten. Daarbij heb je zo altijd nog de beschikking over foto’s of bijvoorbeeld gesprekken met anderen. Nadat je de back-up gemaakt hebt, kun je de iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Controleer altijd of dit gelukt is. De back-up wordt normaliter opgeslagen in je iCloud-account.

Tip 2: haal een simkaart uit je telefoon

De kans is groot dat er nog een fysieke simkaart in je iPhone zit. Vergeet deze niet uit het toestel te halen, als je het toestel te koop aanbiedt. Het voordeel wat de iPhone je in dit geval biedt is dat je geen losse geheugenkaartjes in het toestel kunt stoppen. Iets wat bij de modellen van Samsung nog wel mogelijk is. Vaak vergeet men het geheugenkaartje uit de telefoon te halen bij de verkoop hiervan. Het maakt dat een koper mogelijk bij je foto’s of contacten kan komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in