Tips voor het verkopen van je oude iPhone 12

0
270

Heb je besloten om je oude iPhone 12 te verkopen en te upgraden naar een nieuwere versie? Geweldig! Het verkopen van je oude iPhone 12 kan je niet alleen wat extra geld opleveren, maar ook iemand anders de kans geven om van een geweldige telefoon te genieten. In deze blogpost geven we je enkele handige tips voor een succesvolle verkoop van je iPhone 12.

1. Controleer de staat van je iPhone 12

Voordat je je iPhone 12 te koop aanbiedt, is het belangrijk om de algehele staat van de telefoon te controleren. Zorg ervoor dat het scherm niet gebarsten is en dat alle functies goed werken, zoals de camera, het touchscreen en de knoppen. Als er sprake is van schade of defecten, overweeg dan om je telefoon te laten repareren voordat je hem verkoopt. Een gerepareerde iPhone 12 kan meer waard zijn en aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers.

2. Maak je iPhone 12 grondig schoon

Niemand wil een vieze telefoon kopen. Voordat je je iPhone 12 te koop aanbiedt, zorg je ervoor dat deze grondig is schoongemaakt. Verwijder vingerafdrukken, stof en vuil van het scherm en de behuizing. Gebruik een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel om de telefoon voorzichtig schoon te maken. Vergeet niet om ook de oplaadpoort en de luidsprekerroosters schoon te maken.

3. Maak een back-up van je gegevens

Voordat je je iPhone 12 verkoopt, is het essentieel om een back-up te maken van al je gegevens. Maak een reservekopie van je foto’s, video’s, contacten en andere belangrijke bestanden. Dit kun je doen via iCloud of door je iPhone 12 aan te sluiten op een computer en een back-up te maken met behulp van iTunes of Finder. Zorg ervoor dat je alle gegevens hebt overgedragen naar je nieuwe apparaat voordat je je oude iPhone 12 wist.

4. Verwijder persoonlijke gegevens en schakel Zoek mijn iPhone uit

Voordat je je iPhone 12 aan iemand anders verkoopt, moet je ervoor zorgen dat al je persoonlijke gegevens volledig zijn verwijderd. Ga naar de instellingen van je iPhone 12 en kies ‘Algemeen’ > ‘Stel opnieuw in’ > ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Dit zorgt ervoor dat al je gegevens van de telefoon worden gewist en dat deze wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Vergeet ook niet om ‘Zoek mijn iPhone’ uit te schakelen, aangezien dit ervoor zorgt dat de telefoon niet meer kan worden getraceerd door de nieuwe eigenaar.

5. Bepaal een redelijke verkoopprijs

Het bepalen van een redelijke verkoopprijs is essentieel voor een succesvolle verkoop. Doe wat onderzoek en bekijk de prijzen van vergelijkbare iPhone 12-modellen op verkoopplatforms. Houd rekening met de staat van je telefoon en eventuele extra accessoires die je meelevert, zoals opladers of hoesjes. Het is ook handig om foto’s van je iPhone 12 te maken om potentiële kopers een duidelijk beeld te geven van de staat van de telefoon.

Verkoop je oude iPhone 12 en upgrade naar een nieuw apparaat

Nu je op de hoogte bent van deze handige tips, ben je klaar om je oude iPhone 12 te verkopen en te upgraden naar een nieuwere versie. Controleer de staat van je telefoon, maak hem grondig schoon en maak een back-up van al je gegevens voordat je hem te koop aanbiedt. Verwijder persoonlijke gegevens en schakel ‘Zoek mijn iPhone’ uit om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn. Bepaal ten slotte een redelijke verkoopprijs en maak foto’s om je iPhone 12 aantrekkelijk te presenteren aan potentiële kopers. Veel succes met de verkoop en geniet van je nieuwe apparaat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in