Voor welk type printer kies jij?

0
87

Ben jij aan het zoeken naar een printer voor thuis, omdat je bijvoorbeeld een bedrijf aan huis hebt of omdat je thuis werkt? Er zijn verschillende typen printers waar je uit kunt kiezen. Zoveel keuze kan verwarrend zijn. Daarom lees je in dit artikel de voordelen en nadelen van verschillende soorten printers. Na het lezen van deze tekst weet jij zeker dat je geen miskoop doet. 

Een inkjetprinter

De refurbished inkjetprinter spuit kleine druppels inkt in een patroon op een pagina en kan hierdoor een hoge kwaliteit afdrukken maken. Wanneer je dus vaak afbeeldingen of dingen in kleur wilt afdrukken, is de inkjetprinter de beste keuze. Ook wanneer je niet vaak iets print, is een inkjet printer een goede keuze. Ze zijn goedkoper in aanschaf dan laserprinters en verbruiken ook nog eens minder stroom. Wel is de inkt die voor deze printer duurder en moeten de cartridges vaak vervangen worden. De printers zijn niet heel snel, hoewel de snelheid per model kan verschillen. 

All-in-one wifi printer

Als je ook dingen moet kunnen scannen en kopiëren, kun je voor een all-in-one inkjetprinter gaan. Een fijne bijzaak is dat all-in-one-printers kunnen meestal via wifi afdrukken. Dit geeft je de mogelijkheid om opdrachten naar de printer te sturen zonder dat er een kabel verbonden hoeft te zijn met de printer. Dat maakt het printen een stuk flexibeler. 

Een laserprinter

Als je van plan bent veel te printen omdat je leraar of zzp’er bent, is het slim om voor een laserprinter te kiezen. Dit type printer is snel. De meeste modellen laserprinters printen met gemak 25 pagina’s per minuut. Dit is dus een stuk sneller dan bij een inkjetprinter. Een laserprinter gebruikt geen inkt, maar is een toners printer. Een toner zorgt ervoor dat afdruk poeder op de pagina’s ‘gesmolten’ wordt. Hierdoor verbruikt een laserprinter redelijk veel elektriciteit. Een toner is minder duur dan inkt, maar is minder makkelijk te gebruiken voor kleurenafdrukken. De resolutie van afdrukken van een laserprinter is relatief laag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in