Waarom een walkie talkie kopen? De voordelen lees je hier

0
63

In Nederland kent iedereen wel de term walkie talkie. Het apparaat waarmee je gemakkelijk van het ene persoon naar het andere persoon kunt communiceren. Een walkie talkie kopen kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Over het algemeen wordt het apparaat zo genoemd als er sprake is van recreatief gebruik, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens de wintersport. Bij professioneel gebruik voor bedrijven of evenementen wordt de walkie talkie meestal portofoon genoemd. Bij een walkie talkie kopen heb je de keus uit allerlei verschillende opties en natuurlijk merken.

Als je kiest voor een walkie talkie kopen dan kun je profiteren van meerdere voordelen. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van een walkie talkie. Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Geen vergunning nodig

Eén van de voordelen is dat er voor een walkie talkie geen vergunning nodig is. Dit is bijvoorbeeld bij een portofoon wel het geval. Dat komt omdat een walkie talkie niet beveiligd is. Iedereen met apparatuur om radiogolven uit te luisteren kan, wanneer ze inschakelen op het kanaal waar jij op zit, meeluisteren met wat er wordt gezegd. Portofoons daarentegen maken gebruik van een beveiligd netwerk. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt door de politie en je kunt je vast wel voorstellen waarom het voor hen belangrijk is dat de verbinding veilig is. Wanneer je zelf een portofoon wilt gebruiken moet je hier een vergunning voor aanvragen bij het Agentschap Telecom en bij een walkie talkie is dit dus niet nodig. Bespreek je geen gevoelige dingen, maar wil je bijvoorbeeld gewoon je survival run goed kunnen managen, dan is een walkie talkie een hele goede optie.

Voordelige prijs

Prijs speelt vaak ook een rol bij de aanschaf van dingen. De prijs van een walkie talkie is bijvoorbeeld een stuk voordeliger dan die van een portofoon. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken dat een portofoon voor professioneel gebruikt wordt en een walkie talkie niet tot zelden. Een portofoon heeft meer functies die ook zorgen voor een meerprijs. Alleen als er een budget is waar je rekening mee moet houden en gevoelige informatie delen is niet van toepassing dan kun je dus heel goed kiezen voor een walkie talkie. Zeker gezien het prijs voordeel.

Geschikt voor vele branches

Tot slot natuurlijk het grote voordeel dat de gebruiker ervaart. In veel branches worden walkie talkies of portofoons gebruikt als communicatiemiddel. De walkie talkie kent een lange geschiedenis, maar dit communicatiemiddel is verre van ouderwets. Consumenten hebben de walkie talkie herontdekt, naast bedrijfshulpverleners, reddingswerkers, beveiligers en paramilitairen, die met name de professionele portofoons gebruiken. Naast branches is de walkie talkie ook heel erg populair onder de skiërs die graag contact willen houden op de piste. Dit is namelijk goedkoper dan met een mobiele telefoon bellen. De mogelijkheden en doeleinden wat betreft branches is erg ruim. Dit zorgt voor een groot voordeel, waarbij de walkie talkie verschillende mensen en bedrijven kan helpen met de communicatie. Je weet nu de belangrijkste voordelen van een walkie talkie. Wil jij al graag een walkie talkie kopen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in