Wat houdt een traineeship in?

0
139

Als je nog niet helemaal weet wat je wilt doen en in verschillende gebieden kennis wilt op doen, of juist wilt specialiseren in één gebied maar niet aan de bak komt zonder ervaring, dan is een traineeship een perfecte oplossing. Een traineeship wordt aangeboden aan afgestudeerden, je kan dan meelopen in de praktijk met de echte professionals. Hieronder zullen we vertellen wat een traineeship is, wat de voordelen van een traineeship zijn en wat er verwacht wordt van een trainee. 

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een opleidingsprogramma voor afgestudeerden. Dit kan zijn op één specifiek gebied, maar ook op meerdere gebieden waar je je kunt oriënteren. Hierdoor kun je kijken wat er het beste bij jouw past. Hoelang het programma duurt kan variëren, maar meestal duren ze tussen de 6 maanden en 2 jaar. Je hebt traineeships in allerlei verschillende sectoren, denk bijvoorbeeld aan een IT traineeship of misschien zelf wel een traineeship voor de overheid. 

Voordelen van een traineeship

Er zitten meerdere voordelen aan het volgen van een traineeship. Meestal vragen ze op vacatures al werkervaring, zeker als je net afgestudeerd bent heb je dit vaak nog niet. Daarom is een traineeship ideaal, je kunt namelijk hiermee ervaring op doen in de praktijk terwijl je tegelijkertijd bijleert van de professionals. Je krijgt hierdoor meestal ook een beter idee met wat je wilt doen, want sommige traineeships bieden verschillende richtingen aan. Het derde voordeel is dat er binnen een traineeships genoeg kansen liggen voor persoonlijke ontwikkelen waarbij je trainingen en workshops mag volgen.

Wat wordt er van een trainee verwacht?

Bij trainees liggen de verwachtingen van wat je al kan meestal niet zo hoog als dat je als ‘normaal persoon’ zou solliciteren. Maar er wordt wel van je verwacht dat je je volledig inzet en alle taken zo goed mogelijk probeert uit te voeren. Je moet open staan voor feedback en kritiek en dit kunnen verwerken. Je hebt hiervoor dus goede communicatievaardigheden nodig, want je zal vaak genoeg ook samen moeten werken met andere trainees of collega’s.

Een traineeship is een opleidingsprogramma voor afgestudeerden. Je kunt kennis op doen in één specifiek vakgebied, of je oriënteren op verschillende vakgebieden. De duur is meestal vanaf 6 maanden tot 2 jaar. Hierdoor kan je ervaring op doen in de praktijk en dingen bijleren van de professionals. Zolang je inzet toont, kom je meestal al een heel eind in een traineeship. Je moet wel goed kunnen omgaan met feedback en kritiek en voldoende communicatievaardigheden hebben aangezien je zal gaan moeten samenwerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in