Wat je moet weten over oude kabels inleveren

0
161

Heb je een partij oude kabels die je na een verbouwing over hebt, maar weet je niet wat je ermee moet doen en of je ze überhaupt ergens kunt inleveren? Dan is het handig om te bedenken dat oude kabels zelfs geld waard kunnen zijn, zeker als je een behoorlijke berg aan oude kabels hebt. Hieronder meer informatie over wat je moet weten over oude kabels inleveren.

Heb je oud ijzer waaronder veel kabels of koper? Gooi dit dan zeker niet weg. Je kan hier namelijk geld mee verdienen als je het inlevert bij een oud ijzerhandelaar of metaalhandel. Zij zullen je de dagprijs geven voor het ingeleverde materiaal, waarna je dus je spullen kwijt bent en er ook nog eens een vergoeding voor zult ontvangen. De hoogte van de vergoeding hangt dus af van het aantal ingeleverde kilo’s en de actuele dagprijs. Wil jij je oude materialen op de meest fijne manier om te recyclen inleveren? Zorg er dan voor dat de meeste materialen gesorteerd en gesplitst zijn, zodat ze eenvoudig te recyclen zijn. Op deze manier kunnen de materiaal snel en eenvoudig gesorteerd worden om hergebruikt te worden. Aangezien er op dit moment veel tekort is aan diverse soorten bouwmateriaal, is het goed voor de belasting op het milieu als zaken gerecycled worden en opnieuw gebruikt. 

Welke kabels inleveren?

Kabels die je onder andere in kunt leveren zijn datakabels, grondkabels, kabelbomen, pelkabels en PVC kabels. Al deze kabels bevatten aan de binnenzijde deels koper, waardoor ze geschikt zijn om te recyclen. Door ze in te leveren bij een oud ijzerhandelaar of metaalhandel, zorg je ervoor dat de materialen op de juiste manier opnieuw gebruikt kunnen worden en je dus ook nog iets goeds terug doet voor het milieu.  

Opbrengst

De opbrengst is dus zoals eerder beschreven afhankelijk van de dagprijs van het betreffende materiaal. Een kabelboom die je vaak in auto’s vindt met diverse kabels, levert momenteel de hoogte prijs per kilo op. Je kunt hierbij denken aan ongeveer 2,40 euro per kilo. Voor een PVC- en datakabel kun je rekenen op 2,15 euro per kilo. De kabels die het minste opleveren zijn grondkabels. Deze leveren rond de 0,70 euro per kilo op. Heb je echter een behoorlijke berg aan oude kabels, dan kan de vergoeding toch nog een leuk bedrag opleveren. Oude kabels inleveren bij Oudmetaalhandel kan dus zeker wel lonend zijn na een verbouwing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in